Vuosikokouksen yhteydessä helmikuussa palkitaan kaikki edeltävänä vuonna Rally-TOKO-, TOKO-, PK- tai PEKO-koulutustunnuksen saaneet koirakot, joiden ihmispuolisko on Lapuan koiraharrastajien jäsen!

Säännöt

Vuoden Koira- kilpailuihin saavat osallistua LKH:n jäsenen omistamat koirat. Koiralla voi olla useampi ohjaaja, ja ohjaaja voi osallistua useammalla koiralla.

Lähetä kertyneet pisteet (+ kopio kilpailukirjasta tai näyttelyarvosteluista, mikäli ei näy koiranetissä) osoitteeseen minna.vainionp44@gmail.com tammikuun loppuun mennessä. Myös valionarvon (KVA, TVA , R-TVA tai varjovaliot) saavuttaneet koirat palkitaan, eli toimita Minnalle kopio valionarvon vahvistuksesta.

Vuoden Palveluskoira

Tittelin saa vuoden aikana eniten pisteitä virallisissa kilpailuissa saanut koirakko. Huomioon otetaan 3 parasta tulosta + lisäpisteet


TULOS
Lisäksi osallistumisesta kilpailuun (hyväksytty tulos) +1p,

SM-kilpailuun +6p,

PM-kilpailuun +4p,

rotumestaruus kilpailuun +1p,

KV-kilpailuun +1p.

Käyttätymiskoe (BH) hyväksytty tulos +1p

ALO

I 5 p

II 4 p

III 3 p

AVO

I 8 p

II 7 p

III 6 p

VOI

I 11 p

II 10 p

III 9 p

FH1

5 pFH2

11 pVuoden Pelastuskoira

LKHn hallitus kokouksessaan 24.1.2010 päätti muuttaa tämän kilpailun sääntöjä.

-Koska vapaahtoisessa pelastustoiminnassa ei kilpailla sijoituksista, eikä jaeta pisteitä, vuoden pelastuskoira nimetään jatkossa hallituksen päätöksellä. Kriteerit ovat yhtä jalot kuin toiminnan tarkoituskin.

Vuoden pelastuskoira valitaanehdotusten perusteella, eli voit ehdottaa suosikkiasi joko kirjallisesti tai sähköpostilla jollekin hallituksen jäsenelle, liitä mukaan perustelut. voit ehdottaa myös omaa koiraasi.

Vuoden Tokokoira

Tittelin saa vuoden aikana eniten pisteitä virallisissa kilpailuissa saanut koirakko. Huomioon otetaan 3 parasta tulosta +lisäpisteet
Lisäksi osallistumisesta kilpailuun (hyväsytty tulos) +1p,

SM-kilpailuun +6p,

PM-kilpailuun +4p,

rotumestaruus kilpailuun +1p,

KV-kilpailuun +1p

TULOS

ALO

AVO

VOI

EVL

I

3 p

6 p

9 p

12 p

II

2 p

5 p

8 p

11 p

III

1 p 

4 p

7 p

10 p

Vuoden Rally-tokokoira

Tittelin saa vuoden aikana eniten pisteitä virallisissa kilpailuissa saanut koirakko. Huomioon otetaan 3 parasta tulosta +lisäpisteetLisäksi osallistumisesta kilpailuun (hyväksytty tulos) +1p,

SM-kilpailuun +6p,

PM-kilpailuun +4p,

rotumestaruus kilpailuun +1p

TULOS

ALO

AVO

VOI

MES

90-100

3

6

9

12

80-89

2

5

8

11

70-79

1

4

7

10

Vuoden Tulokas

Tittelin saa vuoden aikana eniten pisteitä virallisista kilpailuista kerännyt ko. vuonna KILPAILEMISEN ALOITTANUT KOIRAKKO. Mukaan voi laskea tulokset PK-kokeesta, tokosta ja Rally-tokosta. Poikkeuksen muodostaa BH-koe, edellisvuonna suoritettua koetta ei lasketa kilpauran aloitukseksi. Jos kisaura aloitetaan samana vuonna kuin BH-koe on suoritettu, Bh-kokeen voi laskea sen vuoden pisteisiin.

Pörjen Pötti

Kiertopalkinnon ovat lahjoittaneet Sirpa ja Pasi Ahola 10.10.2019 ja se on lahjoitettu bordercollie Pörjen (Timtam 1.4.2010 - 24.4.2018 ) muistoksi. Pörjen harrastuksia olivat agility, haku, jälki ja toko ja se oli myös viranomaistestin suorittanut pelastuskoira.

Kiertopalkintoon kuuluu laakea puinen vati ja jalusta, johon on kiinnitetty laatat kaiverrustietoineen sekä kansio, jossa on tiedot Pötin saajista.

Säännöt:
Ensimmäisenä vuonna lahjoittajat valitsevat Pörjen Pötin saajan.
Seuraavina vuosina Pötin haltija valitsee seuraavan saajan.
Kriteerit: koira, joka saa palkinnon, on osallistunut johonkin viralliseen kokeeseen vuoden aikana (tuloksella ei väliä) ja omistaja tai ohjaaja on Lapuan Koiraharrastajat ry:n jäsen. Pöttiä ei saa antaa kahta kertaa samalle koiralle.
Valinta tulee perustella lyhyellä tekstillä, joka luetaan Pöttiä luovutettaessa Lapuan Koiraharrastajien vuosikokouksessa ja joka kulkee mukana kansiossa.
Palkinto jaetaan kymmenen kertaa, minkä jälkeen se palautuu lahjoittajille.
Haltija huolehtii seuraavan saajan tietojen kaiverruttamisesta (vuosiluku, koiran kutsumanimi, omistaja) ja laatan kiinnittämisestä jalustaan.